zaterdag 6 juli 2019

200 jaar oud Van Rees wordt ‘Koninklijk’

Van Rees Group, onderdeel van het beursgenoteerde handelshuis Amsterdam Commodities (Acomo), heeft het predicaat 'Koninkrijk' gekregen. De Rotterdamse onderneming, die dit jaar haar 200e verjaardag viert, is naar zeggen een van de grootste onafhankelijke theehandelaren ter wereld.
[Rajith De Mel]
De net aangetreden directeur Rajith De Mel is uiteraard erg verguld met de onderscheiding. "Ik vergelijk Van Rees wel eens met een oude theestruik die inmiddels vele stormen en droogte heeft overleefd en de tand des tijds heeft doorstaan. Dat beeld biedt vertrouwen en perspectief om onze marktpositie in de steeds veranderende wereld continu te blijven versterken."

Sinds de jaren tachtig zijn er geen leden van de familie Van Rees meer werkzaam in het bedrijf. Wel aanwezig bij de jubileumviering waren Jan Maarten en Jan Wijnand van Rees die als zonen van handelaar Jan van Rees eind jaren veertig al op jonge leeftijd naar het buitenland reisden.

De aandelen van Van Rees zijn sinds 2010 in handen van Acomo, dat is gespecialiseerd in de handel in specerijen, noten, gedroogde zuidvruchten, thee, eetbare zaden en voedingsingrediënten. "Met Acomo hebben we een solide lange termijnaandeelhouder aan boord die ons steunt bij onze groeiambities", aldus De Mel.

Vermoedelijk zal Van Rees binnenkort besluiten om als 'Royal Van Rees' verder door het leven te gaan.

1 opmerking: