donderdag 5 november 2020

Stroopfabrikant Frumarco koopt collega Canisius

De Limburgse stroopfabrikant Frumarco, gevestigd in Beesel, heeft per 1 november 2020 het familiebedrijf Canisius, gevestigd in Schinnen, overgenomen.
Het landschap van de appelstropen in Nederland en België verandert door het samengaan van Frumarco met Canisius. Het doel van de overname is om de toekomst van de ambachtelijk geproduceerde appel- en perenstroop veilig te stellen.

Frumarco is ooit ontstaan uit twee familiebedrijven: Sicof uit Beek en Timson uit Beesel. Sicof is opgericht door de familie Visschers en stamt uit 1852. In 1870 werd in Beesel door Jan Timmermans de stroopstokerij Timson gesticht. Stroopstoken was een nevenactiviteit naast de fruitteelt en het drogen van fruit.

In 1986 heeft Sicof de activiteiten van de Eijsdense stroopfabriek Guillaume Henquet overgenomen. Hierdoor verkreeg men toegang tot de Belgische markt. In 1993 fuseerden Sicof en Timson tot Frumarco BV.

Canisius, waarvan de familie Henssen al vele generaties eigenaar is, treedt toe tot de Frumarco familie dat bekend is van de merken Frutesse, Timson, Sicof, Henquet en Lambert, zal voortaan ook het merk Canisius op de markt brengen.

Paul Visschers van Frumarco zegt over de samenwerking: “Canisius is een begrip in zowel Limburg als daarbuiten. Het is belangrijk dat het merk blijft bestaan. De fabriek in Schinnen blijft voorlopig ook operationeel. Hoe het er op lange termijn uitziet, is nu lastig te zeggen, maar de werknemers blijven gewoon op de eigen locatie actief.”
Trots zijn op je merken, maar ze vergeten te melden dat Frumarco ook Basra Date Syrup produceert en op de markt brengt. Da's jammer, want er schuilt wel degelijk een interessant verhaal achter juist dát merk.

Twee woorden: Siroop of Stroop. Zie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten