vrijdag 4 september 2020

Barentz International neemt specerijenhandelaren over

Het landschap van onafhankelijke specerijenhandelaren in Nederland wordt steeds kaler. Barentz International maakte namelijk bekend J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij en De Weerd Specerijen in Steenwijk te hebben overgenomen.
J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij (een directe concurrent van Catz International) is wereldwijd een belangrijke speler op de business-to-business (B2B) markt voor kaneel, terwijl De Weerd Specerijen (een directe concurrent van Snick EuroIngredients) specifieke waarde specifieke waarde toevoegt in natuurlijke smaakontwikkeling en innovatie, met focus op vlees, snacks en vegetarische producten. De omzet kwam in 2019 uit op zo'n €30 mln. Ongeveer 60% daarvan is afkomstig van Polak, de rest van De Weerd. Lucratief is de handel ook. De voorbije jaren werd een bedrijfsresultaat behaald van rond de €4 mln. Het gaat om een unieke nichemarkt. Bij J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij en De Weerd Specerijen zijn respectievelijk 40 en 50 mensen in dienst.
[Foto: Ramon van Flymen | De bekende rode blikken van Polak]
Het in Hoofddorp gevestigde Barentz International is een wereldwijd opererende distributeur van ingrediĆ«nten voor voeding, farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging en diervoeding. Barentz, dat dit jaar een omzet van €900 mln verwacht te behalen, ziet mogelijkheden om de kaneelproducten van Polak in de Verenigde Staten te gaan verkopen.

Voormalig eigenaar Jac Sars wordt bestuurslid van Barentz International.

Mijn bronnen melden dat ook Acomo met Jac Sars heeft onderhandeld over een mogelijke overname van beide bedrijven. Men is het echter (weer) niet eens geworden over de condities. Acomo wil wel groeien, maar 'blijft prudent in de waardering'. Weer een gemiste kans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten