dinsdag 2 juni 2020

Felix Cohen overgenomen door Palm Fruits

Het is er uiteindelijk toch nog van gekomen: Felix Cohen is gered.

Het in gezonde en natuurlijke voeding gespecialiseerde Palm Fruits neemt alle activiteiten van Felix Cohen plus alle merken, waaronder Douwes en HugoNuts, over.
Zoals bekend was is Felix Cohen al ruim 140 jaar een begrip als importeur van noten, zuidvruchten en trendy snacks. Het bedrijf belevert de industrie, groothandel en horeca.

Dirk Jan van Dijk, algemeen directeur van Palm Fruits BV, laat weten dat Felix Cohen de gewenste aanvulling is voor Palm Fruits: "Wij zijn groot geworden met onze Medjoul dadels en vleesvervangers en zochten naar schaalgrootte. Wij hebben de ambitie marktleider te worden in alles wat met natuurlijke voeding te maken heeft. Felix Cohen beschikt, naast de reeds genoemde merken, ook over een Bio Lijn en producten zonder toegevoegde suikers, zoals chocolade. Kortom, een perfecte match met naar onze mening alleen maar voordelen!"
Palm Fruits is een internationale organisatie die naast dadels onder andere ook een uitgebreide productlijn voert onder de naam Naturally Good. Het bedrijf is pas opgericht in 2018 en is een dochterbedrijf van het Israƫlische bedrijf Hadiklaim, de grootste Medjoul dadelteler ter wereld.

Palm Fruits richt zich met name op horeca. "Dat is voor ons het juiste kanaal om de markt te veroveren. Inmiddels werken al een aantal restaurants met ons product. Wij zien nu al dat wij qua smaak en structuur met veganistische producten onderscheidend zijn."

Doordat Palm Fruits een kapitaalkrachtig moederbedrijf heeft, is het met de aankoop van Felix Cohen een geduchte concurrent geworden van andere bedrijven in de branche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten