maandag 30 oktober 2023

Directeur Kathy Fortmann verlaat Acomo

Dat duurde dus niet lang. CEO Kathy Fortmann van Acomo vertrekt op 1 november 2023, slechts één dag na de publicatie van het ultrakorte persbericht. Daar moet dus iets aan de hand zijn geweest.
Het persbericht van haar introductie in 2021 meldde nog zo positief "Kathy has extensive knowledge of (product) marketing, sales of food ingredients, and commodities trading. She also has a wealth of experience as a board member and executive director. That is a unique combination."

Wat echter uit dat eerste persbericht ook bleek was dat Kathy Fortmann niet echt zitvlees heeft: ze begon haar carrière bij E.I. Dupont de Nemours (2005-2014), gevolgd door Cargill (2015-2017), Friesland Campina Ingredients (2017-2020) en IFF’s Nourish (2021).

Wat kan de reden voor haar premature vertrek geweest zijn? Persoonlijke redenen, zo meldt het persbericht vaag, maar het echte antwoord is eenvoudig: chaos.

De reden voor haar vertrek is het totale mismanagement dat ze voerde bij een reorganisatie bij dochteronderneming Tradin Organics. Ze maakte er zo'n rommeltje van dat de nieuwe CEO van Tradin Organics, Bas van Driel, al na iets meer dan een jaar de deuren van het bedrijf hard achter zich dichtsloeg. Daarna nam ze zelf maar de rol van CEO op zich, wat tot gevolg had dat tientallen bijna onmisbare werknemers vertrokken. Ook het feit dat Fortmann in april 2022 werd aangesteld als bestuurslid van het Amerikaanse FMC, een fabrikant van bestrijdingsmiddelen voor de landbouw, schoot bij in het verkeerde keelsgat bij de handelaren in biologische producten van Tradin Organics.

Bovendien verrichtte Acomo onder haar verantwoordelijkheid geen enkele overname en was de beurskoers ingeslapen: van €19.09 op 15 september 2021 tot €19.30 op 30 oktober 2023.

Haar taken worden tijdelijk overgenomen door CFO Allard Goldschmeding, iets wat hij tussen 2017 en 2021 ook al deed. Overigens zonder veel resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten