vrijdag 15 juni 2018

Gezond eten stimuleert notenhandel


Waar voorheen extreem warm weer ook nog weleens zorgde voor extreem rustige dagen in de notenhandel, zijn die tijden ook voorbij, constateert directeur Richard Strijbis van Tovano uit Maasdijk.

"Toen ik net in de handel kwam, hadden we 's zomers echt rustige dagen, maar dat is echt veranderd. We bieden dan ook een ruim assortiment aan voor de salade, variërend van pijnboompitten, vijgen, abrikozen, walnoten, etc. Zeker de verkoop van walnoten, zowel in dop als gepeld, loopt in deze tijd van het jaar erg goed."
Een andere productgroep die in de lift zit, zijn de suikervrije gedroogde stukjes mango, appel en ananas uit Zuid-Afrika. "Sommige klanten hikken nog wat tegen de prijs aan, maar ze zijn onwijs lekker en passen perfect in de trend van gezond snacken", besluit Strijbis.

De invloed van de Ramadan op de handel in noten en gedroogde zuidvruchten is wat beperkter dan vroeger, ervaart Strijbis. "Vroeger zorgde je voor de Ramadan echt wel dat je een paar auto's dadels extra had staan, maar dat is toch minder. De viering wordt door de één intensiever gevierd dan door de ander waardoor de invloed op onze handel wat minder wordt. Desondanks zijn wij niet ontevreden over de volumes."

Overigens lijdt de dadelverkoop er niet onder. "We hebben nu dadels uit Israël en Tunesië en dat is veel meer een jaarrond business geworden", vertelt Strijbis. "Klanten zijn veel meer bezig met gezond eten en daar liften de dadels op mee als gezond, populair product. Momenteel loopt de vraag naar dadels lekker door. Dat geldt ook voor de vijgen, al zijn die eigenlijk niet te duur voor een vlotte afzet."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten