dinsdag 3 november 2020

Red River Commodities lanceert Suntein™ zonnebloemmeel

De strategie van Red River Commodities, de Amerikaanse dochteronderneming van Acomo, is om nichemarkten in zonnebloemzaden te vinden die lastig te 'behappen' zijn voor andere bedrijven in de markt voor voedingsingrediënten. Ik had al een paar suggesties gedaan waaronder zonnebloembloemblaadjesthee en Sun Milk, maar het bleef stil aan het front. Tot nu.

Eindelijk heeft Red River Commodities weer eens een nieuw product gelanceerd: Suntein™ Sunflower Protein Flour ofwel 'eiwitrijk zonnebloemmeel'.
Dit gedeeltelijk ontvette meel heeft een eiwitgehalte van 49%. Het is geproduceerd van eetbare zonnebloempitten en is vrij van de acht meest voorkomende allergenen. Het product heeft een milde smaak, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Het bedrijf meldt dat Suntein™, een creatieve samensmelting van de woorden sunflower ('zonnebloem') en protein ('eiwit'), kan worden gebruikt in bakkerijproducten, zoetwaren, energiedranken, snacks en plantaardige alternatieven voor vlees, vis- en zeevruchten, alsmede zuivel.

"Ons product is uniek in de categorie plantaardige eiwitten", aldus Tara Jensen, business manager van Suntein™ bij Red River Commodities. "Het bevat alle negen essentiële aminozuren en heeft een zeer neutraal sensorisch profiel. De veelzijdigheid die Suntein™ heeft getoond in producttesten suggereert een enorm scala aan toepassingsmogelijkheden."
"Suntein™ is direct beschikbaar en we hebben capaciteit om snel op te schalen om grote klanten te beleveren. Wij geloven dat er een sterke vraag in de markt zal zijn naar dit plantaardige eiwit", aldus Eric Christianson, CEO van Red River Commodities.

De lancering van Suntein™ toont het voortdurende streven van Red River Commodities aan om innovatieve natuurlijke voedselingrediënten te leveren.

Met dit innovatieve product kan ongetwijfeld extra winstgevende omzet gegenereerd worden voor Acomo.

[Update 17 november 2021] Het blijkt dat Suntein™ zo'n succes is dat Red River Commodities nu al een Ready-to-Eat variant op de markt brengt onder de naam Suntein™ RTE. Zie hier. Suntein™ heeft inmiddels een eigen website gekregen.

Vreemd is wel dat voor het Europese verkoopkantoor werd gekozen voor het Bulgaarse bedrijf Europack. Dat leek me vreemd, want Tradin Organics heeft een soortgelijke activiteit in Bulgarije.

Ik heb maar even een mailtje gestuurd naar Kathy Fortmann, de nieuwe CEO van Acomo. Uit het antwoord blijkt dat Europack mede heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van Suntein™. Daardoor is de keus logisch dat Europack het produkt in Europa verkoopt.

[Update 1 april 2022] Ze blijven creatief bij Red River Commodities en 'introduceren' nu SunButter Sun Flower Protein Powder. Het is de perfecte aanvulling voor je shakes.

Jammer dat het een 1 april-grap was van het bedrijf. Toch is er in 2021 alvast een handelsmerk geregistreerd door SunButter: Powdered Sunflower Butter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten