woensdag 22 december 2021

Delinuts (Acomo) koopt branchegenoot Qualino

Acomo meldt dat dochterbedrijf Delinuts uit Ede, handelaar en verpakker van noten en zuidvruchten, per 1 januari 2022 de activiteiten van branchegenoot Qualino B.V. uit Bunschoten-Spakenburg overneemt.
Delinuts en Qualino, beide opgericht in 1994, zijn specialisten in noten, zuidvruchten en aanverwante producten, ieder met eigen expertises op het gebied van de inkoop en verkoop.

Qualino heeft vijf werknemers in dienst en noemt zich een toonaangevende importeur, verpakker en distributeur van gedroogde zuidvruchten, noten, saladeversierders, zaden en pitten, graan & peulvruchten en andere gerelateerde delicatessen, waaronder koelverse olijven en Mediterrane tapasspecialiteiten. De omzet van Qualino wordt geschat op ongeveer €10 mln.

Na de overname zal Delinuts alle verkoopactiviteiten van Qualino overnemen en voortzetten onder de naam Delinuts. Tevens krijgt Delinuts hierbij eigen verpakkingslijnen in een moderne BRC gecertificeerde productielocatie in handen.

Directeur Koert Liekelema van Delinuts gaf in een toelichting aan dat Delinuts de komende jaren meer overnames wil doen, zowel in binnen- of buitenland.

Qualino is na de overname van de activiteiten van Gloe & Co in 2010 pas de tweede overname van Delinuts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten