vrijdag 17 december 2021

Royal Van Rees (Acomo) verkoopt locatie Dongen

Royal Van Rees Group, onderdeel van Acomo, is de grootste onafhankelijke theehandelaar ter wereld. Van Rees opereert met twaalf vestigingen in zowel theeproducerende en theedrinkende landen. Ook heeft het in Dongen een faciliteit waar men thee voor klanten melangeert. Bovendien heeft het bedrijf in die plaats een pakhuis.
[Persbericht van 17 december 2021]

Maar Royal Van Rees Group heeft nu besloten dat men zich (in Nederland) uitsluitend wil richten op de handel in thee. Dat betekende direct dat de werkzaamheden, die in Dongen plaatsvinden, niet meer binnen die aangescherpte strategie pasten. Dat mengen melangeren blenden van thee kan immers eenvoudig worden uitbesteed en met een leveringsovereenkomst worden vastgeklonken. 

Dat is precies wat Royal Van Rees Group heeft gedaan. Het verkocht de locatie Dongen aan Vollers Group GmbH, een Duits familiebedrijf dat zich richt op de opslag en verwerking van een veelheid aan commodities. De locatie in Dongen zal worden hernoemd tot Vollers Tea Services BV.

Het is opmerkelijk dat de eerste (zichtbare) daad van Kathy Fortmann, de nieuwe directeur van Acomo, een aanscherping van de strategie is en dat daardoor een onderdeel wordt afgestoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten