dinsdag 1 februari 2022

Vanille BV lijft Van Broek Trading in

Per 1 februari 2022 nam Vanille BV te Breda alle bedrijfsactiviteiten over van Van Broek Trading te Krimpen aan den IJssel. Van Broek was bijna 20 jaar actief in de nichemarkt van vanillestokjes uit Madagaskar, maar helaas was er geen opvolging beschikbaar. Vanille BV is opgericht in 2004 en is eveneens actief in vanille en afgeleide producten zoals pasta, extract en poeder op de Nederlandse markt met export naar omringende landen.
“De aard van het product vraagt om vertrouwen bij boeren en leveranciers aan de bron. Dat vertrouwen is door ons met zorg opgebouwd door jaarlijkse bezoeken aan Madagaskar en Papoea Nieuw-Guinea,” zegt Jef de Kroon van Vanille BV.

Kleinere spelers in de markt ondernemen reizen naar oorsprongslanden vaak niet waardoor kwaliteit en voedselveiligheid niet goed geborgd kunnen worden. De activiteiten van Van Broek sluiten naadloos aan bij Vanille BV.

Henk de Kroon begon Vanille BV in 2004, met als doel om boeren in Papoea-Nieuw-Guinea te scholen in de teelt van vanillebonen. Deze arme boeren kregen via coƶperaties microkrediet om naast koffie ook vanille te kunnen kweken. Van begin af aan heeft Vanille BV toezicht gehouden op de teelt, kwaliteit van bloei en groei, alsmede het fermentatieproces.

De vraag naar vanillebonen van topkwaliteit steeg voortdurend. Daarom werden de activiteiten van Vanille BV uitgebreid via India en Madagaskar. Er is intussen een duurzaam netwerk opgebouwd in de hele regio.

In 2018 is Bas de Kroon, de zoon van Henk, toegetreden in het bedrijf. In 2020 is ook achterneef Jef de Kroon toegetreden. In 2021 werd een samenwerking met Vipam, groothandel voor de banketbakkerij en chocolaterie, aangekondigd. Onder de merknaam Royal Vanilla verzorgt Vipam de verkoop en distributie van vanille en extracten in het segment bakkerij-ingrediƫnten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten