woensdag 6 november 2019

Tovano: Nieuwe lijn gedroogd fruit uit Zuid-Afrika

Noten, dadels, vijgen, pijnboompitten, zongedroogde tomaten. Wie een kijkje neemt in het magazijn bij Acomo's dochteronderneming Tovano in Maasdijk, ziet een breed noten- en gedroogde zuidvruchtenassortiment langs komen. Binnen die laatste categorie is met name een nieuwe lijn met gedroogd Zuid-Afrikaans fruit in opmars. Gestart met gedroogde mango en ananas, zijn inmiddels gedroogde appel, perzik en banaan aan het assortiment toegevoegd.
"Zonder toegevoegde suikers", benadrukt directeur Richard Strijbis. "Er is namelijk nogal wat fruit op de markt waar suikers aan toegevoegd worden. Dat is natuurlijk heerlijk zoet, maar dat zijn wel degelijk echte suikerbommen. Dit gedroogde fruit heeft alleen zijn natuurlijke suikers. Daarbij is het kwalitatief van een andere orde. De typisch Zuid-Afrikaanse presentatie maakt het product echt af."

"We zien de vraag naar deze gedroogde producten fors toenemen. De mango's zijn echt de hardlopers in het assortiment, maar ook naar de andere producten is de vraag goed, hoofdzakelijk van de AGF-klanten. Speciaalzaken kunnen zich er mee onderscheiden en ook grossiers en exporteurs kunnen wat extra's aan hun klanten bieden. Het kost weliswaar wat, maar dan heb je wel wat unieks", vertelt Richard.

"Deze producten zijn ideaal om als gezonde en verantwoorde snack mee te nemen. Daarnaast zijn ze goed te gebruiken in mixdrankjes, smoothies en in de yoghurt. Ze zitten van zichzelf namelijk vol vitamines en smaak. Daarmee liften ze goed mee op de vraag naar gezonde producten", vertelt Richard enthousiast.

Meer weten? Neem snel (via hier) contact op met Richard Strijbis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten