dinsdag 24 november 2020

De geschiedenis van Tradin Organics

Zowel The Organic Corporation B.V. (TOC) als Tradin Agricultural International werden in 1985 opgericht door Gerard Versteegh en Wim Rabbie. Het waren pioniers in het verhandelen van wereldwijd geproduceerde, biologische landbouwingrediënten.
Bij het 30-jarig jubileum in 2015 keek Gerard Versteegh trots en met enige weemoed terug. “We bevinden ons in de gelukkige positie,” zo verklaarde hij, “dat we 30 jaar ervaring hebben als pioniers in een nichemarkt die de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Tegelijkertijd zijn we in staat snel en flexibel te handelen, bijna zoals een start-up.”

Wereldwijd namen in 2015 meer dan 5,800 boeren deel aan de wereldwijde inkoopinitiatieven van het bedrijf. Versteegh schatte dat elke dag ongeveer 25 vrachtwagens met biologische ingrediënten worden vervoerd door Tradin Organic. "

Het bedrijf werd als Tradin Organic Agriculture opgericht in 1994 en breidde vervolgens snel uit naar Duitsland en China (1999). Tradin Organics USA, Inc. in Santa Cruz, Verenigde Staten zag het licht in 2001 en het verkoopkantoor in Frankrijk werd geopend in 2002. In 2004 heeft Tradin Organic Trabocca BV toegevoegd als groene koffiespecialist. In 2007 leidde een joint venture met een lokale partner tot de oprichting van Selet Hulling PLC, een gespecialiseerde sesamzaadverwerkingsfaciliteit in Addis Abeba, Ethiopië. Het verhandelt zelfs rode boabab thee, een alternatief voor rooibosthee.

Tradin Organic werd in 2008 overgenomen door het Canadese SunOpta Inc., een internationaal werkend bedrijf dat zich richt op natuurlijke, biologische en speciale voedingsmiddelen.

In 2012 werd SunOpta Foods Bulgaria opgericht, het biologische zonnebloemproject van Tradin Organic. Dit werd in 2013 uitgebreid met de overname van Organic Land Corporation (OLC), een verwerkingsfabriek van zonnebloempitten in Silistra, Bulgarije. In 2013 opende Tradin Organic ook Crown of Holland, een cacaoverwerkingsfaciliteit voor biologische en speciale cacao in Nederland.
Tradin Organic heeft intussen verkoop- en inkoopkantoren en verwerkingsfaciliteiten over de hele wereld en biedt een uniek, zeer breed scala aan biologische en gecertificeerde grondstoffen. Van fruit, noten en oliën tot speciale producten zoals cacao, koffie en superfoods, veel van deze grondstoffen en halffabrikaten zijn afkomstig van Tradin Organic's eigen initiatieven van oorsprong en verwerkt in faciliteiten die eigendom zijn van het bedrijf.

Sinds 2020 maakt Tradin Organics deel uit van het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf Acomo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten