vrijdag 13 april 2018

Acomo's Snick Ingredients en Cube


In 1993 startte Philippe Snick in zijn garage een eigen bedrijf met de naam Snick Ingredients. Hij produceerde eerst alleen zoete en hartige voedingspasta's voor de levensmiddelenindustrie.
Snick Ingredients werd in 2009 overgenomen door Acomo. Het werd later samengevoegd met het al eerder overgenomen Tefco Food Ingredients. In 2014 werd een nieuwe fabriek gebouwd in Ruddervoorde.

Tegenwoordig, 25 jaar later, is Snick Ingredients uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier voor smaak- en textuuringrediënten in de Benelux. Het bedrijf biedt een breed gamma aan van single ingredients van bekende bedrijven als Cargill, Biorigin, Shoda, DDW, Goodmills, Vitana en Cosucra. Misschien wel belangrijker zijn de eigen merken als Ma Cuisine fonds, Seazarome bouillons, seasonings plus functionele en culinaire blends voor bereide gerechten, vleesindustrie, bakkerij, zuivel of dranken.

De omzet van Snick Ingredients schommelt al een paar jaar rond de €21 mln, al neemt de winst op die gelijkblijvende omzet wel steeds toe. Volgens Acomo's directeur Allard Golschmeding is het lastig om overnamekandidaten voor Snick Ingredients te vinden die aan de strikte eisen van Acomo voldoen.

In 2007 stichtte Philippe Snick ook een spin-off van Snick Ingredients onder de naam Cube. Het bedrijfje kwam in handen van Snick's zoon Stijn en die wist het assortiment succesvol uit te breiden met diepgevroren fruitpellets en pasta's. 
Cube werkt sinds 2012 samen met Frupeco uit Lendelede, gespecialiseerd in het versnijden en schillen van fruit. Frupeco boort verschillende groente- en fruitsoorten uit en die worden door Cube gevuld met garnituren als veenbessensaus, verse geitenkaas of avocadopuree. De producten worden op de markt gebracht door een joint-venture met de naam Garnifood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten