vrijdag 24 november 2023

10 jaar Crown of Holland

In november 2023 vierde Crown of Holland haar 10-jarig bestaan als verwerkingsbedrijf van cacao. Het is onderdeel van Tradin Organic, dochteronderneming van Acomo. De onderneming startte in 2013 met de verwerking van biologische cacao en is sindsdien uitgegroeid tot een vooraanstaande producent van halffabricaten, cacaomassa, cacaopoeder en cacaoboter voor de chocolade-, bakkerij- en cosmetica-industrie.
Crown of Holland verwerkt biologische cacao uit diverse oorsprongslanden, waaronder Sierra Leone, de Dominicaanse Republiek en Peru. Alle gebruikte cacaobonen zijn gecertificeerd door organisaties zoals BioSuisse, USDA Organic, JAS, Naturland, Rainforest Alliance, UTZ, Roc Silver en Fairtrade.

Crown of Holland startte in 2013 op een bescheiden schaal, maar is intussen uitgegroeid tot één van 's werelds grootste verwerkers van biologische cacao. Crown of Holland en Tradin Organic blijven actief investeren in het verbeteren van de biologische landbouw in oorsprongslanden.

De verwerking van cacaobonen bij Crown of Holland omvat een 'whole bean roasting' en 'nib roasting' productielijn. De 'whole bean roasting' is operationeel sinds de oprichting van de fabriek, terwijl de 'nib roasting' lijn in 2017 in gebruik is genomen. Met momenteel 60 medewerkers, waarvan velen in een continu rooster werken, heeft Crown of Holland bewezen een volwaardige verwerker van biologische cacao te zijn, met een sterke nadruk op veiligheid, voedselveiligheid en kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten